Definita cuvantului gonocorism
GONOCORÍSM s.n. (Biol.) Condiția biologică a unei specii în care sexele sunt separate. [< fr. gonochorisme, cf. gr. gonos – sămânță, chorismos – separație].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu gonocorism
ANTAGONÍSM, antagonisme, s. n. Contradicție de neîmpăcat între părți, elemente, clase sociale sau forțe opuse care se află în luptă. – Fr. antagonisme (< gr.). Vezi definitia »
SAINT-SIMONÍSM s. n. doctrină socialist-utopică, care considera că societatea viitoare se va întemeia pe marea industrie planificată, pe participarea la muncă a tuturor membrilor societății și pe repartiția după muncă, cu păstrarea totuși a proprietății private și a claselor. (< fr. saint-simonisme) Vezi definitia »
NEOCATOLICÍSM s.n. Doctrina socială a catolicismului, „modernizată” prin introducerea unor teze menite să apropie și să adapteze vechile principii și teorii ale catolicismului la problemele lumii contemporane. [< fr. néo-catholicisme]. Vezi definitia »
s.m. Slujbas însărcinat cu paza la ușa de la camera domnitorului sau a înalților demnitari; perdelegiu, din turcismul perdeci. Vezi definitia »
PROPAGANDÍSM s. n. tendință accentuată de a face propagandă. (< fr. propagandisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z