Definita cuvantului kantism
KANTÍSM s.n. Kantianism. ♦ Tendință de a se inspira din doctrina lui Kant. [Cf. fr. kantisme, it. kantismo < Kant – unul dintre întemeietorii idealismului clasic german].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu kantism
IZOMORFÍSM s. n. 1. Relație, corespondență între două obiecte, fenomene etc. care au aceeași structură; identitate de structură. 2. Proprietate a substanțelor cu compoziție chimică diferită, dar cu structură înrudită, de a se prezenta în aceleași forme structurale cristalografice; izomorfie. 3. Termen întrebuințat de unii lingviști structuraliști pentru a denumi paralelismul de structură dintre silabă, cuvânt și propoziție sau frază. – Din fr. isomorphisme. Vezi definitia »
TRANSFORMAȚIONALÍSM s. n. (Lingv.) Curent care preconizează și susține gramatica transformațională. [Pr.: -ți-o-] – Din engl. transformationalism, fr. transformationnalisme. Vezi definitia »
ANTIREPUBLICANÍSM s. n. acțiune contra republicii. (< fr. antirépublicanisme) Vezi definitia »
JUNIMÍSM s.n. Mișcare culturală, literară și politică promovată de gruparea „Junimea” din Iași în a doua jumătate a sec. XIX. [< „Junimea” – numele societății literare din Iași + -ism]. Vezi definitia »
VULGARÍSM s.n. Expresie vulgară; idee vulgară. [Cf. fr. vulgarisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z