Definita cuvantului șovin
ȘOVÍN, -Ă, șovini, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care se referă la șovinism; propriu șovinismului; șovinist. 2. S. m. și f. Partizan al șovinismului; șovinist. – Din fr. chauvin.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu șovin
FLORENTÍN, Ă adj. Stil florentin = stil arhitectonic rezultat din combinarea proporțiilor mari și severe ale stilului antic cu eleganța stilurilor bizantin și roman; pălărie florentină (și s.f.) = pălărie (din împletitură de pai) cu boruri largi și împodobită cu flori. [< it. fiorentini, cf. Florența – oraș în Italia]. Vezi definitia »
NÁNCHIN s.n. Țesătură deasă de bumbac, din care se fac dosuri de perne. [Var. nanghin s.n. / < fr. nankin, cf. Nankin – centru industrial în China]. Vezi definitia »
slin, slinuri, s.n. 1. (reg.) strat de murdărie de pe pielea nespălată, de pe îmbrăcămintea purtată mult și neîngrijită sau de pe obiectele mult întrebuințate și necurățate la vreme. 2. (înv.; în forma: slim) aluviuni care fertilizează solul prin cantitatea mare de materii organice conținute. 3. (reg.) cerumen. 4. (reg.) uger. Vezi definitia »
timín s.n. (înv.) veche monedă turcească, folosită pentru salbe așezate pe frunte. Vezi definitia »
nedeplín, -ă, adj. (reg.; în sintagma) vacă nedeplină = care fată înainte de vreme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z