Definita cuvantului făuriște
FĂURÍȘTE, făuriști, s. f. (Reg.) Atelierul fierarului; fierărie1. [Pr.: fă-u-] – Faur2 + suf. -iște.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu făuriște
CONFRÁTE s. m. coleg de profesiune. (după fr. confrère) Vezi definitia »
INCOMPATIBILITÁTE s. f. 1. Faptul de a fi incompatibil; nepotrivire, necompatibilitate. 2. Interzicere (prevăzută de lege) de a cumula două funcții, două atribuții care, prin caracterul lor, sunt contradictorii. 3. (Med.) Termen folosit de obicei în legătură cu transfuziile de sânge pentru a arăta o nepotrivire de grup sangvin. 4. (Mat.) Caracteristică a unui sistem de ecuații sau inecuații de a fi incompatibil. – Din fr. incompatibilité. Vezi definitia »
INTEROPERATIVITÁTE s. f. conlucrare între forțele armate ale mai multor țări. (< inter1- + operativitate) Vezi definitia »
TONALITÁTE s. f. 1. (muz.) complex de relații de natură armonică stabilit între sunetele modurilor major și minor cu sunetul principal (tonica.). ◊ gamă care stă la baza unei compoziții muzicale. 2. intonație, modulație a vorbirii. 3. nuanță a culorilor; ambianță cromatică a unei picturi. 4. trăsătură dominantă, notă specifică a unei scrieri, a gândirii, a unei stări sufletești etc. (< fr. tonalité) Vezi definitia »
COMPACTIBILITÁTE s. f. proprietatea de a putea fi compactat. (< fr. compactibilité) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z