Definita cuvantului dansator
DANSATÓR, -OÁRE s.m. și f. Persoană care dansează; persoană care are ca profesiune dansul. [< dansa + -tor].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu dansator
VARIATÓR s. n. mecanism, dispozitiv de transmisie compus dintr-o serie de roți dințate, care permite o schimbare mai rapidă a vitezelor. ♦ (cinem.) ~ de lumină = dispozitiv pentru varierea intensității luminii la copierea filmelor. (< fr. variateur, germ. Variator) Vezi definitia »
SPINÓR s. m. mărime de calcul pentru operații matematice având ca bază spinul. (< engl., fr. spinor) Vezi definitia »
EASTMANCOLOR s.n. (Cinem.) Procedeu de tratare a peliculei pentru filmul color, constând în suprapunerea a trei emulsii sensibile la trei feluri de culori, pe suportul de celuloid; film realizat cu acest procedeu. [Pron. ist-men-colór. / < engl. eastmancolor, cf. „Eastman(Kodak Comp.)” – societate americană, engl. color – culoare]. Vezi definitia »
VESTITÓR, -OÁRE, vestitori, -oare, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care vestește; care prevestește. 2. S. m. și f. Persoană care duce și aduce vesti, care anunță sau care prezice; (pop.) persoană care însoțește pe nuntași (făcând anunțurile). – Vesti + suf. -tor. Vezi definitia »
METEÓR1 s. m. 1. fenomen meteorologic (fulger, trăsnet, ploaie, rouă). 2. punct luminos care apare noaptea pe cer și se deplasează cu mare viteză, lăsând uneori o dâră care se stinge după scurt timp; stea căzătoare. 3. telegramă care conține date meteorologice. (< fr. météore, germ. Meteor, gr. meteoron) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z