Definita cuvantului ecuson
ECUSÓN s.n. 1. Stemă, blazon. 2. Placă de metal sau din alt material, de obicei în formă de scut, care poartă anumite însemne. ♦ (Arhit.) Loc încadrat de decorații și de ornamente pe care se sculptează piese heraldice sau inscripții. [Pl. -oane. / < fr. écusson].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ecuson
BUBÓN s. n. adenită în regiunea inghinală și axilară. (< fr. bubon) Vezi definitia »
SEZÓN, sezoane, s. n. Perioadă de timp a anului corespunzând aproximativ unui anotimp. ♦ Perioadă a anului caracterizată prin apariția anumitor fenomene sau printr-o intensă activitate în unele domenii; timp al anului potrivit pentru a întreprinde anumite acțiuni condiționate de caracteristicile anotimpului. Sezon de băi.Loc. adj. De sezon = propriu, potrivit unui anumit sezon; fig. de actualitate. – Din fr. saison. Vezi definitia »
FARAÓN s.m. Titlu purtat de vechii regi egipteni. [Pron. -ra-on. / < gr. pharaon, cf. fr. pharaon]. Vezi definitia »
SIFON2(O)- elem. sifo-. Vezi definitia »
PROLEGOMENON pl. prologomena s. n. un eseu sau o discuție critică menită să introducă și să interpreteze scopul și obiectivele unei lucrări de mari dimensiuni (un tratat sau o carte); introducere, preambul, prefață, preludiu, prolog, exordiu. [< participiul prezent pasiv neutru al gr. prolegein, „a spune anticipat”: pro-, „înainte” + legein, „a vorbi”] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z