Definita cuvantului hidrazobenzen
HIDRAZOBENZÉN s.n. Derivat al hidrazinei, care se prezintă sub formă de cristale incolore cu miros de camfor. [< fr. hydrazobenzène].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu hidrazobenzen
YATRÉN s.n. (Med.) Compus de iodo-oxichinolină și acid sulfonic cu rol biostimulator. (sil. -tren) Vezi definitia »
POLISTIRÉN, polistireni, s. m. Material plastic solid, incolor sau slab gălbui, transparent, foarte rezistent din punct de vedere chimic și electric, care se întrebuințează în electrotehnică, în industria cablurilor și la fabricarea multor obiecte de larg consum. – Din fr. polystyrène, engl. polystyrene, rus. polistiren. Vezi definitia »
SPOROGÉN, -Ă, sporogeni, -e, adj. (Biol.) Care produce spori. – Din fr. sporogène. Vezi definitia »
bedén (-nuri), s. n.1. Crenel. – 2. Piele. Var. bedean. Tc. beden (Șeineanu, II, 13). Cuvînt rar, înv. Vezi definitia »
TERÉN s. n. 1. întindere de pământ. ♦ a sonda (sau a tatona) ŭl = a examina cu atenție situația sau împrejurările înainte de a întreprinde ceva; a se informa; a câștiga (sau a pierde) ~ = a avansa pas cu pas (sau a da înapoi) într-o acțiune; a părăsi ŭl = a ceda, a se da bătut. ◊ sol. ◊ loc, regiune. 2. spațiu amenajat pentru sporturi și recreare. 3. totalitatea formațiilor geologice dintr-o porțiune a scoarței terestre. 4. loc unde se desfășoară o activitate, unde are loc o acțiune. 5. (fig.) domeniu de activitate, de preocupări. ♦ pe ~ = la fața locului; la locul de muncă. (< fr. terrain) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z