Definita cuvantului sfănțichel
sfănțichél, sfănțichéi, s.m. (reg.) sfanț, ban; bănuț, sfănțișor.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu sfănțichel
PACHEȚÉL, pachețele, s. n. Diminutiv al lui pachet.Pachet + suf. -el. Vezi definitia »
REBÉL, -Ă I. adj., s. m. f. participant la o rebeliune. ◊ nesupus, recalcitrant. II. adj. 1. (fig.; despre boli) care nu cedează în urma unui tratament medical; care se vindecă greu. 2. (despre păr) care nu stă pieptănat. (< fr. rebelle, lat. rebellis, germ. Rebello) Vezi definitia »
DIESEL s.n. Motor diesel = motor cu ardere internă la care combustibilul, injectat în cilindru, se aprinde din cauza temperaturii realizate prin comprimare; locomotivă diesel electrică = locomotivă electrică a cărei sursă de energie este furnizată de un generator de curent pus în funcțiune de un motor diesel. [Pron. dí-zel, pl. -le, -luri. / < Diesel – inventator german]. Vezi definitia »
PESCĂREL, pescărei, s. m. Numele a două specii de păsări sălbatice care trăiesc pe lângă ape și se hrănesc cu pește (1): a) pescăraș (II); b) pasăre mică cu picioarele scurte, cu penele de pe gușă albe, iar în restul corpului brune-negricioase, cu coada scurtă și ridicată în sus (Cinclus cinclus).Pescar + suf. -el. Vezi definitia »
TĂIERÉL, tăierei, s. m. Diminutiv al lui taier. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z