Definita cuvantului biografism
BIOGRAFÍSM s. n. tendință de a acorda elementelor biografice un rol exagerat în explicarea unei opere. (< biografie + -ism)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu biografism
INACTIVÍSM s. n. (Rar) Accentuare a atitudinii inactive; mod de viață care evită contactul cu lumea exterioară. – Din germ. Inaktivismus. Vezi definitia »
SOMNAMBULÍSM s.n. Stare patologică manifestată prin diferite acțiuni inconștiente în timpul somnului; lunatism, noctambulism. [< fr. somnambulisme]. Vezi definitia »
ANARHOINDIVIDUALÍSM s.n. Variantă a anarhismului, care caută să abată clasa muncitoare de la disciplina proletară și de la lupta pentru putere. [< rus. anarho-individualizm]. Vezi definitia »
s.m (vulgar) caracteristica umana data onanistilor Vezi definitia »
OPORTUNÍSM s.n. 1. Lipsă de conduită morală, de fermitate și de principialitate, urmărind satisfacerea intereselor personale prin adoptarea și aplicarea, după împrejurări, a unor păreri și principii potrivite momentului. 2. Curent ideologic și politic în rândurile unor partide ale clasei muncitoare, care promovează ideea renunțării la mijloacele luptei revoluționare, la transformarea revoluționară a societății. [Cf. fr. opportunisme, rus. opportunizm]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z