Definita cuvantului bolson
BÓLSON s. n. regiune joasă a unui deșert montan, cu roci detritice și mărginită de un abrupt stâncos. (< fr., sp. bolson)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu bolson
PICÓN, picoane, s. n. Parte a ciocanului de abataj constituită dintr o bară cilindrică de oțel cu vârful ascuțit sau lat, care servește la ruperea sau la dislocarea rocilor de minereu; p. gener. ciocan de abataj. – Din it. piccone. Vezi definitia »
VIDEOCASETOFÓN, videocasetofoane, s. n. Aparat pentru înregistrarea și redarea videocasetelor. [Pr.: -de-o-] – Video1- + casetofon. Vezi definitia »
CICLÓN s.n. 1. Vânt puternic, cu furtună și vârtejuri, care bântuie în special în regiunile tropicale. 2. Aparat pentru separarea prafului din gaze cu ajutorul forței centrifuge. 3. Substanță toxică pe bază de acid cianuric, folosită pentru combaterea dăunătorilor în încăperi închise. [Pl. -oane, (s.m.) -ni. / < fr. cyclone, germ. Zyklon, cf. gr. kyklos – cerc]. Vezi definitia »
BABILON, oraș antic în Mesopotamia, în reg. cursului inferior al Eufratului. Important centru economic, politic și cultural în milen. 2-1 î. Hr. Capitală a statului cu același nume, a cunoscut perioada de înflorire sub Hammurabi (sec. 18 (î. Hr.) și Nabucodonosor II (sec. 6 î. Hr.). Vezi definitia »
SINGLETÓN s. n. (bridge) singura carte de un anumit semn pe care o are un jucător. (< engl., fr. singleton) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z