Definita cuvantului caldeean
CALDEEÁN, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din Caldeea. ◊ (s. f.) limbă semitică vorbită în Caldeea. (< fr. chaldéen)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu caldeean
GĂLIGÁN, găligani, s. m. (Peior. și fam.) Om sau băiat foarte înalt; gligan, lungan. – Cf. gligan. Vezi definitia »
AMÁN interj. Îndurare! iertare! ◊ Expr. A fi (sau a ajunge) la aman = a fi (sau a ajunge) la mare strâmtoare. A lăsa (pe cineva) la aman = a părăsi (pe cineva) când e la mare nevoie. – Tc. aman. Vezi definitia »
AN2, ani, s. m. 1. Perioadă de timp care corespunde unei revoluții a Pământului în jurul Soarelui și care cuprinde 12 luni. ◊ Anul nou = ziua de 1 ianuarie (în care se serbează începutul unui an). ◊ Loc. adv. În anul... = în cursul anului... La anul = în cursul anului viitor. Acum un an (sau doi ani etc.) = cu un an (sau cu doi etc.) în urmă. De ani și ani = de mulți ani, de multă vreme. An de (sau cu) an = în fiecare an, mereu. Cu anii = ani întregi, ani îndelungați. La (sau intr-) un an o dată = o singură dată într-un an; rar. 2. (Astron.; în sintagma) An-lumina = unitate de lungime pentru măsurarea distanțelor mari, egală cu distanța străbătută de lumină într-un an. 3. Stadiu de studiu în unele forme de învățământ. ◊ (Urmat de determinări) Anii de studenție. Anii de ucenicie. 4. Măsură a vârstei unei ființe sau a vechimii unui lucru. Copil de cinci ani. 5. (La pl.) Epocă din viață; vreme. Anii copilăriei.Lat. annus. Vezi definitia »
bernsteinián [stei pron. ștaĩ] (bern-stei-ni-an) adj. m., s. m., pl. bernsteiniéni (-ni-eni); adj. f., s. f. bernsteiniánă, pl. bernsteiniéne Vezi definitia »
VERFENIÁN s.n. (Geol.) Primul etaj al triasicului alpin. // adj. Care aparține acestui etaj. [Pron. -ni-an, var. (după alte surse) werfenian. / < germ. Werfenian]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z