Definita cuvantului colaps
CÓLAPS1 s. n. (med.) 1. scădere bruscă a activității (tonusului, tensiunii etc.) unui organ, însoțită de pierderea cunoștinței. 2. turtire a unui organ, în special a unui plămân în timpul pneumotoraxului. (< fr., lat. collapsus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu colaps
PROLÁPS s.n. (Med.) Lăsarea anormală în jos a unui organ. [Pl. -suri, -se. / < fr., lat. prolapsus, cf. lat. prolabi]. Vezi definitia »
APOCALÍPS s. n. Scriere cu caracter profetic care face parte din Noul Testament și în care este înfățișat în chip alegoric sfârșitul lumii; viziune fantastică a sfârșitului lumii, în concepția religiei creștine. ◊ Loc. adj. De apocalips = apocaliptic. [Var.: apocalípsă s. f.] – Fr. apocalypse (lat. lit. apocalypsis). Vezi definitia »
MOPS I. s. m. buldog; carlin. ◊ epitet dat cuiva cu nasul turtit. II. s. n. clește cu fălci curbate și prevăzute cu dinți. (< germ. Mops) Vezi definitia »
COPS s.n. (Tehn.) Țeavă de carton pe care se înfășoară firele de bumbac la mașinile de tors. [Pl. -uri. / < germ. Kops]. Vezi definitia »
CLIPS s.n. 1. Agrafă, broșă sau cercel care se prinde cu un fel de clapă sau ac cu arc. 2. Piesă formată din două elemente care se asamblează și se desfac ușor. [Pl. -suri. / < germ. Klips]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z