Definita cuvantului compendiu
COMPÉNDIU s. n. 1. expunere rezumativă, sintetică a unei discipline, concepții, lucrări; publicația care o reprezintă. 2. (în forma: compendium) dispozitiv care se adaptează în fața obiectivului aparatului de filmat pentru realizarea unor trucaje. (< lat., fr. compendium)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu compendiu
civíu s.m. (reg.) pui mic de șalău sau de crap. Vezi definitia »
ASPRÍU, -ÍE, asprii, adj. (Rar) Cam aspru2 (I); (despre vin) cam înțepător. – Din aspru2 + suf. -iu. Vezi definitia »
șúiu1, s.n. art. (reg.) numele unui dans popular; melodie după care se execută acest dans. Vezi definitia »
SÉDIU, sedii, s. n. Clădire sau loc unde își are administrația și unde își desfășoară activitatea o instituție sau o organizație. ♦ Fig. Centru, focar. Sediul reflexelor. – Din it. sedio. Vezi definitia »
PRÓPRIU, -IE, proprii, adj. 1. Care aparține în mod exclusiv cuiva; personal. ◊ Nume (sau substantiv) propriu = nume care se dă unui lucru sau unei ființe spre a le deosebi de alte lucruri sau ființe din aceeași categorie și care se scrie cu inițială mare. 2. Caracteristic, specific. 3. Care este bun pentru...; indicat, potrivit, adecvat. 4. (Despre cuvinte, despre termeni) Care redă exact ideea ce trebuie exprimată. ◊ Expr. Propriu-zis = de fapt, la drept vorbind. ♦ (Despre sensuri) De bază, prim. – Din lat. proprius, fr. propre. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z