Definita cuvantului gen
GEN1 s. n. 1. fel, soi, varietate. ◊ fel de a fi, manieră, atitudine specifică. 2. diviziune a creațiilor artistice în care intră opere cu trăsături comune în ceea ce privește forma, stilul, tema etc. ◊ fiecare dintre diviziunile în care se clasifică operele literare. ◊ stil personal, manieră de a compune. 3. totalitatea lucrărilor muzicale reunite prin tematică, mijloace de expresie etc. 4. categorie gramaticală exprimată prin forma pe care o iau cuvintele pentru a arăta sexul ființelor și care s-a extins prin analogie și la substantivele nume inanimate, precum și la cuvintele flexibile care determină substantivul. 5. (biol.) subdiviziune a unei familii din mai multe specii. 6. (log.) clasă de obiecte care au note esențiale comune, cuprinzând cel puțin două specii. (< lat. genus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu gen
CROMATOGÉN, -Ă adj. Care colorează; care produce materii colorante; cromogen. [< fr. chromatogène, cf. gr. chroma – culoare, gennan – a produce]. Vezi definitia »
CRIMINOGÉN, -Ă adj. Care generează o crimă sau favorizează producerea crimei. [< fr. criminogène, cf. lat. crimen – crimă, gr. gennan – a naște]. Vezi definitia »
AGNÓMEN, agnomene, s. n. Supranume, poreclă purtată de romani în urma unor fapte deosebite. – Din lat. agnomen. Vezi definitia »
ESTROGÉN, -Ă adj., s. n. (hormon feminin, medicament) care provoacă estrul2, în afara apariției sale normale. (< fr. oestrogène) Vezi definitia »
BETHELEN (IKTÁRI), familie de nobili maghiari din Transilvania. Mai important: Gabriel B., principe al Transilvaniei (1613-1629). A dus o politică de independență față de Habsburgi și față de Poartă Otomană, iar prin inițiativele sale din domeniul economic, administrativ, militar și cultural a reușit să facă din Transilvania un factor al politicii europene. A participat la Războiul de 30 de Ani de partea puterilor protestante. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z