Definita cuvantului minghinea
MINGHINEÁ s. f. v. menghină.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu minghinea
VIRANEÁ, viranele, s. f. (Înv. și arh.) Loc viran; ruinele unor clădiri rămase în urma unui incendiu. – Tc. virane. Vezi definitia »
HAVALEÁ, havalele, s. f. Îndatorire constând din prestarea de zile de clacă, podvezi etc., pe care o aveau țăranii pe vremea clăcii. ♦ Prestație în bani sau în natură făcută în contul haraciului. – Din tc. havale. Vezi definitia »
„Majoritatea oamenilor sunt saraci. Majoritatea oamenilor este saraca.” Sunt acceptate ambele variante, intrucat este vorba de persoane; in cazul in care se vorbeste de obiecte si animale, se accepta doar cea de-a doua varianta. Ex: „Majoritatea nasturilor este rosie.” si nu „Majoritatea nasturilor sunt rosii.” Mentionez ca informatiile provin din sursa neoficiala, de un profesor calificat de limba si literatura romana. Vezi definitia »
CĂPEȚEÁ, căpețele, s. f. Parte a frâului alcătuită din curelele care trec peste capul și botul calului și ale cărei capete inferioare sunt prinse de inelele zăbalei. [Var.: (reg.) căpițeá s. f.] – Refăcut din căpețele (pl. lui căpețel) + suf. -ea. Vezi definitia »
a nu-l ajuta mintea expr. a fi înapoiat mintal; a fi prost Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z