Definita cuvantului profesionism
PROFESIONÍSM s. n. practicare a unei îndeletniciri ca profesionist; (p. ext.) ramură a artei, a sportului etc. practicată ca profesiune. (< it. professionismo)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu profesionism
INTUIȚIONÍSM s. n. 1. curent filozofic iraționalist care opune rațiunii intuiția, concepută ca o facultate analoagă cu instinctul, cu simțul artistic sau cu revelația divină, considerând că aceasta ar pătrunde nemijlocit în esența obiectelor. 2. orientare metodologică care nu acceptă logica drept știință ce precedă matematica, considerând că scopul acestora se reduce la construirea și intuirea formațiunilor matematice și logice. 3. curent idealist-subiectiv care susține că noțiunile morale nu pot fi fundamentale decât în mod intuitiv. (< fr. intuitionnisme) Vezi definitia »
COMPARATÍSM s. n. 1. metodă de cercetare în literatură, muzică etc. bazată pe identificarea și compararea motivelor comune din culturile diferitelor țări. 2. cercetare lingvistică bazată pe metoda comparativ-istorică; comparativism. (< fr. comparatisme) Vezi definitia »
EPIFENOMENALÍSM s. n. Concepție filosofică după care conștiința este un simplu epifenomen al proceselor neurofiziologice. – Din fr. épiphénoménalisme. Vezi definitia »
ATONÍSM s. n. cult monoteist cu adorarea discului solar, ca aspect vizibil al divinității. (< Aton, Soarele la vechii egipteni + -ism) Vezi definitia »
BICAMERÍSM s. n. sistem politic comportând două adunări legislative. (< fr. bicamérisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z