Definita cuvantului sonotecă
SONOTÉCĂ s. f. arhivă conținând înregistrări de diverse sunete, care pot fi utilizate în filme, în emisiuni radiofonice, de televiziune etc. (< fr. sonothèque)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu sonotecă
CONCURÉNȚĂ s.f. 1. Rivalitate, luptă între industriași sau între comercianți pentru acapararea pieței, pentru obținerea unor profituri cât mai mari etc. 2. Întrecere, luptă pentru întâietate. ◊ A face concurență cuiva = a căuta să întreacă pe cineva, urmărind același scop ca și el. 3. (Mat.) Proprietate a trei sau mai multor curbe sau suprafețe de a avea un punct comun. [Cf. fr. concurrence, it. concorenza]. Vezi definitia »
CONDROGENÉZĂ s. f. formare de țesut cartilaginos. (< fr. chondrogenèse) Vezi definitia »
CÓNDICĂ, condici, s. f. 1. Registru, catastif. ◊ Expr. A trece la (sau în) condică (pe cineva) = a ține minte (pe cineva) pentru a se răzbuna. 2. (Înv.) Colecție de legi, decrete etc.; cod. – Cf. ngr. kódik, acuz. kódika. Vezi definitia »
BENZOPURPURÍNĂ s. f. Substanță care constituie unul dintre cei mai importanți coloranți roșii pentru bumbac. – Fr. benzopurpurine. Vezi definitia »
AMPRÍZĂ s. f. 1. lățime totală a fâșiei de teren pe care se construiește un terasament, un dig, un baraj. 2. influență, ascendent, autoritate morală. (< fr. emprise) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z