Definita cuvantului adjectiv
ADJECTÍV, adjective, s. n. Parte de vorbire flexibilă care arată o însușire a unui obiect sau a unei ființe, însoțind și determinând substantivul care exprimă numele acelui obiect sau al acelei ființe. – Fr. adjectif (lat. lit. adjectivum).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu adjectiv
PANSÍV, -Ă adj. (ir.) meditativ, gânditor. (< fr. pensif) Vezi definitia »
FOTOREZISTÍV, -Ă, fotorezistivi, -e, adj. Care se referă la dependența rezistenței electrice a conductoarelor sau semiconductoarelor de iluminarea suprafeței lor. – Din fr. photoresistif. Vezi definitia »
substantiv neutru; – coviltir; regionalism din Transilvania, zona Țara Moților; provine din limba maghiara. Vezi definitia »
ANIONACTÍV, -Ă adj. care se bazează pe acțiunea, pe influența anionilor. (< germ. anionaktiv) Vezi definitia »
POZITÍV, -Ă I. adj. 1. întemeiat pe experiență; (p. ext.) adevărat, real, efectiv, incontestabil. 2. (despre numere sau mărimi scalare) mai mare decât zero. ◊ (despre electricitate) obținută prin frecarea unui baston de ebonită cu o bucată de postav; (despre polii unei surse electrice) prin care iese curentul electric; (despre electrozii sau bornele receptoarelor electrice) care se leagă la polul pozitiv al sursei. 3. (despre oameni) realist, înclinat către o activitate practică. 4. care exprimă o afirmație, o aprobare. 5. cu calități alese; valoros. 6. (gram.) grad ~ (și s. n.) = formă a adjectivului sau a adverbului care prezintă însușirea obișnuită a unui obiect sau caracteristica obișnuită a unei acțiuni. II. s. n. copie a unui negativ fotografic care redă, asemănător cu realitatea, părțile luminoase și cele întunecate ale obiectului fotografiat. (< fr. positif, lat. positivus) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z