Definita cuvantului zgândări
zgândărí (a ~) vb., ind. prez. 1 sg. și 3 pl. zgândărésc / zgấndăr, imperf. 3 sg. zgăndăreá conj. prez. 3 să zgândăreáscă / să zgấndăre

Sursa: DOOM 2
Cuvinte ce rimeaza cu zgândări
ÎNCĂPĂSTRÍ vb. IV. v. încăpăstra. Vezi definitia »
încărí (încărésc, încărít), vb. refl. – A se încălzi. Lat. incălescĕre, trecut la *incalire, ca toate vb. incoative (Tiktin; Candrea-Dens., 840; DAR). Înv. Vezi definitia »
OCHELÁRI s. m. pl. Dispozitiv optic medical sau de protecție format din două lentile (fixate într-o ramă), care se pune la ochi (sprijinit pe rădăcina nasului) cu scopul de a corecta un defect de vedere, de a apăra ochii de praf, de o lumină prea puternică etc. ♦ P. ext. Dispozitiv format din două bucăți de piele prinse de curelele laterale ale căpețelei și așezate în dreptul ochilor cailor pentru a-i împiedica să vadă lateral. ◊ Expr. A avea ochelari de cal, se spune despre persoane mărginite, care văd lucrurile printr-o prismă prea îngustă. – Din ochi1 (după lat. ocularis). Vezi definitia »
timburí, timburésc, vb. IV (reg.) 1. a-și aranja hainele pe sine. 2. a se înălța, a se întinde. 3. a se boți. 4. a se murdări. Vezi definitia »
HEXACORALIÉRI s. m. pl. subclasă de polipi coralieri având în jurul gurii șase tentacule. (< fr. hexacoralliaires) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z