Definita cuvantului bănățean
BĂNĂȚEÁN, -Ă, bănățeni, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține Banatului sau populației lui, privitor la Banat sau la populația lui. 2. S. m. și f. Persoană care locuiește în Banat sau este originară de acolo. – Din Banat + suf. -ean.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu bănățean
chilopán, -ă adj. (reg.) dolofan. Vezi definitia »
ROXOLAN (?sursa) Trib sarmatic care in secolele 3 i.e.n locuiau in zona marii Azov. In anii 68 e.n in alianta ca dacii ataca imperiul roman. Au patruns la Dunarea de Jos dupa iazigi si inaintea alanilor. Vezi definitia »
ZAGREBIÁN, -Ă, zagrebiéni, -e, adj., s.m. și s.f. Persoană născută sau care locuiește în Zagreb; care este propriu orașului Zagreb, locuitorilor săi; ceea ce este realizat, are loc în Zagreb. [Sil. -bi-an] (din Zagreb, capitala Croației) Vezi definitia »
FRIULÁN, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din Friuli-Venezia Giulia (nord-estul Italiei). ◊ (s. f.) ramură a limbii retoromane, vorbită în această regiune. (< fr. friulan, it. friulano) Vezi definitia »
PREZBITERIÁN, -Ă, prezbiterieni, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține prezbiterianismului, privitor la prezbiterianism. 2. S. m. și f. Adept al prezbiterianismului. [Pr.: -ri-an] – Din fr. presbytérien. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z