Definita cuvantului recipiendar
RECIPIENDÁR, -Ă, recipiendari, s. m. și f. (Înv.) Persoană care urma să fie primită (în mod solemn) într-o societate constituită: p. ext. persoană desemnată pentru un titlu, o funcție etc. [Pr.: -pi-en-] – Din fr. récipiendaire.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu recipiendar
PESÁR s.n. (Med.) Instrument în formă de inel, din cauciuc, metal sau material plastic, care susține unele organe interne. ♦ Tampon. [< germ. Pessar, cf. fr. pessaire, gr. pessos – tampon]. Vezi definitia »
VIVIPÁR, -Ă adj. (Despre animale) Care naște pui vii. ♦ (Despre unele plante) Ale căror organe de înmulțire sunt înlocuite prin muguri care se pot detașa de planta-mamă, dând naștere la plante noi. [< fr. vivipare, cf. lat. viviparus < vivus – viu, parere – a naște]. Vezi definitia »
AHAGGAR (HOGGAR), masiv muntos cristalin în Sahara centrală. Alt. max.: 2.908 m (Mt. Tahat). La poalele lui se găsește o imensă hamadă. Vezi definitia »
PARTICULÁR, -Ă adj. 1. Care aparține numai anumitor persoane sau anumitor lucruri. ♦ În particular = în mod deosebit, în special, mai ales. ♦ Care constituie proprietatea individuală a cuiva. ♦ Care este de formație sau de esență individuală. 2. Care are caracter individual; care este caracteristic, specific. ♦ (Log.; despre judecăți) În care predicatul se referă numai la o parte din sfera subiectului. 3. Cu caracter neoficial; privat; (despre lecții) predat elevilor în afara orelor oficiale de școală. // s.n. Categorie filozofică, reprezentând o verigă de legătură între singular și general. [Cf. fr. particulier, lat. particularis]. Vezi definitia »
BIRJÁR, birjari, s. m. Vizitiu (și proprietar) al unei birje. – Din birjă + suf. -ar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z