Definita cuvantului ceaprăzărie
CEAPRĂZĂRÍE1 s. f. Meseria de ceaprazar. – Ceaprazar + suf. -ie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ceaprăzărie
CARPECTOMÍE s. f. rezecție a oaselor carpului1. (< fr. carpectomie) Vezi definitia »
COMBINÁȚIE s.f. 1. Reunire, îmbinare, combinare. ♦ Reacție prin care se unesc elemente chimice și se formează un corp compus, cu alte proprietăți fizice și chimice. 2. (Fam.) Aranjament, plan; calcul. [Gen. -iei, var. combinațiune s.f. / cf. it. combinazione, lat. combinatio]. Vezi definitia »
BATERÍE s.f. 1. Subunitate de artilerie care cuprinde mai multe tunuri, un număr de militari care le mânuiesc, utilajul și mijloacele de transport necesare. ♦ Terasament care protejează tunurile în poziție de tragere. ♦ Șir de tunuri aflate de fiecare latură a unui bastiment de război. 2. Ansamblu de aparate, de mașini etc. cu care se face aceeași operație. ◊ Baterie electrică = reunire de mai multe pile sau de acumulatoare electrice. 3. Vas cu gheață folosit pentru a răci vinul și sifonul din sticle. 4. Grupul instrumentelor de percuție într-o orchestră de muzică ușoară sau de jaz. 5. Baterie de teste = grup de mai multe teste legate împreună printr-un scop comun. [Gen. -iei. <fr. batterie, it. batteria]. Vezi definitia »
TUBERCULINOTERAPÍE s. f. folosire a tuberculinei în scop terapeutic. (< fr. tuberculinothérapie) Vezi definitia »
PAROREXÍE s.f. (Med.) Dorință de a ingera substanțe necomestibile. [Gen. -iei. / < fr. parorexie, cf. gr. para – lângă, orexis – apetit]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z