Definita cuvantului șantaj
ȘANTÁJ, șantaje, s. n. Constrângere exercitată asupra cuiva prin amenințarea cu divulgarea unui secret compromițător sau prin alte mijloace de intimidare, cu scopul de a dobândi în mod injust un folos pentru sine sau pentru altul; mijloc întrebuințat în acest scop. [Pl. și: șantajuri] – Din fr. chantage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu șantaj
TELESCOPÁJ, telescopaje, s. n. V. telescopare. – Din fr. télescopage. Vezi definitia »
STOCÁJ s.n. Stocare. ♦ (Cib.) Conservare a informațiilor, clasament, mijloace de cercetare și de evocare a informațiilor. [< fr. stocker]. Vezi definitia »
CHILOMETRÁJ, chilometraje, s. n. v. KILOMETRAJ. Distanța în kilometri dintre un punct al unei căi de comunicație și un punct de plecare, măsurată în lungul acestei căi. ◊ Distanța în kilometri parcursă de un vehicul într-un anumit timp. ◊ Instrument de măsură montat la unele vehicule pentru a înregistra distanțele parcurse de vehicul sau viteza de deplasare. (sil. -traj) [Scris și: chilometraj] – Din fr. kilométrage. – [DEX '98] Vezi definitia »
SUBSOLÁJ, subsolaje, s. n. Lucrare agricolă executată în același timp cu aratul, prin care se afânează zona inferioară adâncimii la care pătrunde plugul. – După fr. sous-solage. Vezi definitia »
INELÁJ s.n. (Silv.) Operație de fixare a unor inele cleioase pe trunchiul arborilor pentru a-i feri de insecte. [< inel + -aj, după fr. annelage]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z