Definita cuvantului sincronizator
SINCRONIZATÓR s.n. 1. Aparat cu care se pune în concordanță pelicula cinematografică care conține imaginea cu aceea care conține partea sonoră. 2. (Mec.) Dispozitiv care are rolul de a egaliza vitezele periferice ale pinioanelor cutiei de viteze, ușurând astfel schimbarea lină a vitezelor. [< sincroniza + -tor, după fr. synchroniseur].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu sincronizator
LICHIÓR s. n. băutură din alcool, sirop și diferite esențe aromate. (< fr. liqueur) Vezi definitia »
DEMULGATÓR s. n. substanță care determină separarea unei emulsii stabile. (< germ. Demulgator) Vezi definitia »
ANDROFÓR s.n. (Bot.) Peduncul rezultat din alungirea ultimului internod al pedunculului floral, pe care sunt prinse staminele. ♦ Peduncul care poartă anteridia. [< fr. androphore, cf. gr. aner – bărbat, phoros – care poartă]. Vezi definitia »
TERMORECEPTÓR, termoreceptori, s. m. Organ de simț situat în dermă, care recepționează variațiile de temperatură din mediul înconjurător. – Termo- + receptor. Vezi definitia »
EGUTÓR, egutoare, s. n. Cilindru gol în interior, cu o manta de sită de metal, care presează banda de material pe sita plană a cutiilor aspiratoare la mașinile de fabricat hârtie, pentru a o stoarce de apă și pentru a o netezi. – Din fr. égouttoir. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z