Definita cuvantului espadon
ESPADÓN s.n. Sabie mare și lată din sec. XV-XVII, care se mânuia cu amândouă mâinile. [< fr. espadon].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu espadon
AEROPLANCTÓN s.n. Plancton care trăiește în aerul atmosferic. [< germ. Aeroplankton, cf. gr. aer – aer, planktos – rătăcitor]. Vezi definitia »
CAZÓN, -Ă, cazoni, -e, adj. De cazarmă, propriu cazărmii; milităresc. ♦ (Peior.) Aspru, rigid; milităros. – Din rus. kazionnîi „de stat, fiscal”. Vezi definitia »
MEDALIÓN s.n. 1. Bijuterie ovală sau rotundă în care se păstrează o fotografie sau o mică amintire și care se poartă de obicei la gât. 2. Fotografie sau tablou de formă ovală sau rotundă. 3. Ornament rotund sau oval care cuprinde un basorelief, o inscripție. ♦ Motiv în formă de romb care se aplică în mijlocul unei țesături. 4. Preparat culinar de formă rotundă sau ovală. 5. Scurtă scriere literară în proză, articol critic în care se schițează portretul unei personalități. ♦ Spectacol, emisiune etc. dedicată evocării unui compozitor sau unui scriitor. [Pron. -li-on. / < fr. médaillon, cf. it. medaglione]. Vezi definitia »
DICTAFÓN s.n. (Tehn.) Aparat care înregistrează vorbirea pentru a se putea dactilografia ulterior textul. [Pl. -oane. / < fr. dictaphone]. Vezi definitia »
NEGATRÓN s.m. (Fiz.) Electron. [Var. negaton s.m. / < germ. Negatron, fr. négaton]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z