Definita cuvantului fot
FOT s.m. (Fiz.) Unitate de măsură a iluminării, reprezentând iluminarea unei suprafețe de un centimetru pătrat care primește un flux de un lumen repartizat uniform. [< fr. phot, cf. gr. phos – lumină].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu fot
ZELÓT, -Ă, zelóți, -te, adj., s.m. și s.f. 1. (Adept) Al zelotismului; fanatic religios; zelator. 2. Șef al unui grup, în anumite confrerii sau asociații religioase. (din fr. zélote) Vezi definitia »
FOT1 s. m. unitate de măsură a iluminării, reprezentând iluminarea unei suprafețe de 1 cm2 pe care cade un flux luminos de un lumen, repartizat uniform. (< fr. phot) Vezi definitia »
CHILÓT s. m. (pl.) obiect de lenjerie care acoperă partea de jos a trunchiului. (< fr. culotte) Vezi definitia »
BOT, boturi, s. n. 1. Partea anterioară a capului unor mamifere, cuprinzând gura și nasul. ◊ Expr. A bea la botul calului = a bea încă un pahar, în picioare, la plecare; a bea ceva la repezeală. A fi (sau a pune pe cineva) cu botul pe labe = a fi redus (sau a reduce pe cineva) la tăcere, a fi pus (sau a pune) la punct. A se șterge (sau a se linge) pe bot (de sau, reg., despre ceva) = a fi nevoit să renunțe (la ceva). A se întâlni (cu cineva) bot în bot = a se întâlni (cu cineva) pe neașteptate, față în față. A se pupa bot în bot cu cineva = a trăi în mare prietenie cu cineva. A-și băga botul (peste tot sau unde nu-i fierbe oala) = a se amesteca în toate, și unde trebuie și unde nu trebuie. A da (cuiva) peste bot = a dojeni aspru pe cineva, a-l pune la respect. A face bot = a se supăra, a se bosumfla. 2. Fig. Partea ascuțită sau lunguiață a unui obiect; capăt, vârf. Botul cizmei. Vezi definitia »
FOT, foți, s. m. Unitate de măsură a iluminării, reprezentând iluminarea unei suprafețe de un centimetru pătrat care primește fluxul de un lumen repartizat uniform. – Din fr. phot. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z