Definita cuvantului aplicație
APLICÁȚIE s. f. 1. punere în practică; aplicare. ♦ punct de ~ = punct în care se exercită o forță asupra unui corp; școală de ~ = instituție școlară atașată pe lângă o instituție de pregătire a cadrelor, în care se face practică pedagogică. ♦ (mil.) formă de pregătire a comandamentelor și trupelor prin rezolvarea unor situații de luptă ipotetice. 2. (fig.) aptitudine, talent. (< fr. application, lat. applicatio)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu aplicație
MELANEMÍE s.f. (Med.) Colorație anormală a sângelui, datorită prezenței pigmenților melanici, stare care însoțește de obicei dezvoltarea tumorilor melanice în organism. [Gen. -iei. / < fr. mélanémie, cf. gr. melas – negru, haima – sânge]. Vezi definitia »
ADMONESTAȚIE s. f. admonestare. (< fr. admonestation) Vezi definitia »
RĂGĂLÍE, răgălii, s. f. (Reg.) Îngrămădire de rădăcini noduroase de plante sau de arbori pe malul apelor curgătoare, care servește ca ascunzătoare pentru pești; p. gener. îngrămădire de lemne, bușteni, crengi etc. aduse de apă și oprite la cotitura unei ape curgătoare, formând un fel de stăvilar. ♦ Rădăcină ieșită din pământ a unui copac doborât de vânt. – Et. nec. Vezi definitia »
CREOFAGÍE s. f. Obișnuință de a se hrăni cu carne. [Pr.: cre-o-] – Din fr. créophagie. Vezi definitia »
OZOSTOMÍE s. f. miros respingător al gurii. (< engl. ozostomia) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z