Definita cuvantului apologetism
APOLOGETÍSM s. n. apologie (1). (< apologet + -ism)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu apologetism
MALTHUSIANÍSM s. n. teorie social-politică potrivit căreia populația ar crește în proporție geometrică, în timp ce mijloacele de subzistență sporesc doar în proporție aritmetică, așadar cauzele suprapopulației și mizeriei maselor ar fi de ordin natural. (< fr. malthusianisme) Vezi definitia »
COSMOPOLITÍSM s.n. Concepție politică prin care se propagă indiferența față de patrie, dispreț față de valorile culturii materiale și spirituale ale propriei națiuni, față de limba și tradițiile naționale progresiste. [< fr. cosmopolitisme, cf. rus. kosmopolitizm]. Vezi definitia »
ACADEMÍSM s.n. Spirit, manieră, fel de a se comporta academic. ♦ Manieră în artă care cultivă un ideal de frumusețe rece și convențională. ♦ Curent în arta sec. XIX, constând în imitarea servilă și fără originalitate a modelelor antice sau clasice; (peior.) lipsă de originalitate a unor opere artistice, viziuni estetice sau modalități de expresie artistică. [Cf. fr. académisme, germ. Akademismus]. Vezi definitia »
FILISTINÍSM s. n. (Livr.) Concepție sau atitudine de filistin. – Din fr. philistinisme. Vezi definitia »
COLONIALÍSM s. n. Politică a unor state de cucerire de colonii1 (2) sau de menținere a coloniilor. [Pr.: -ni-a-] – Din fr. colonialisme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z