Definita cuvantului infundibul
INFUNDIBUL2(O)- / INFUNDIBULI- elem. „pâlnie”. (< fr. infundibul/o/-, infundibuli-, cf. lat. infundibulum)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu infundibul
PENDÚL, pendule, s. n. 1. Corp solid care poate oscila în jurul unui punct fix sau al unei axe fixe când este scos din poziția de echilibru stabil; p. ext. dispozitiv sau piesă a unui mecanism a căror oscilație reglează mișcările unei mașini sau ale unui instrument. 2. Ceas de perete a cărui mișcare este reglată de un pendul (1). [Var.: pendúlă s. f.] – Din fr. pendule, lat. pendulus. Vezi definitia »
tontoróiul / țonțoróiul (în expr.) s. n. art. Vezi definitia »
PANÍCUL s.n. 1. Inflorescență în formă de ciorchine sau de spic. 2. (Anat.) Strat de țesut alcătuit dintr-un singur tip tisular. [Var. paniculă s.f. / < fr. panicule, cf. lat. panicula]. Vezi definitia »
Verbul „a poposi” pare mai degraba derivat din „popou”, cu sensul de a se așeza jos, si nu de la „popas”, in care caz ar trebui sa fie „a popăsi”. Vezi definitia »
cabúl s. m. – Acord, consimțămînt (numai în expresia a face cabul). – Mr. căbulă „acord”, cabul „iertat”. Tc. kabul (Roesler 593; Șeineanu, II, 69; Lokotsch 982; Gáldi 157), cf. ngr. ϰαμποῦλι, alb. kabul.Der. cabulă, s. f. (superstiție a jucătorilor, care consideră că anumite mișcări sau împrejurări îi fac să cîștige și să piardă); cabulipsi, vb. (a consimți). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z