Definita cuvantului megarelief
MEGARELIÉF s. n. formă de relief de mare întindere, prin continente și bazine oceanice. (< rus. megarelief)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu megarelief
BASORELIÉF, basoreliefuri, s. n. Lucrare de sculptură cu figuri scoase în relief pe un fond cu care fac corp comun. [Pr.: -li-ef. - Var.: (înv.) basoreliév, (neobișnuit) basreliéf s. n.] – Din it. bassorilievo, fr. bas-relief. Vezi definitia »
cu chef expr. în stare de ebrietate; beat. Vezi definitia »
RELIÉF, reliefuri, s. n. 1. Configurație a suprafeței terestre constituită din totalitatea neregularităților de forme pozitive sau negative considerate față de un plan de referință general sau local. 2. Ridicătură, proeminență pe o suprafață. ◊ Loc. adj. În relief = cu trei dimensiuni, ieșit în afară dintr-un plan, proeminent. ◊ Expr. A scoate în relief = a scoate în evidență, a pune în lumină, a sublinia, a accentua; a reliefa. ♦ Fig. Contur; forță, strălucire. 3. Sculptură fixată pe o suprafață plană. – V. basorelief. [Pr.: -li-ef] – Din fr. relief. Vezi definitia »
BIÉF s. n. porțiune a unui curs de apă, canal între două brațe, ecluze sau baraje. (< fr. bief) Vezi definitia »
BENI SUEF (BANI SUWAYF), oraș în N Egiptului, port pe stg. Nilului, la S de Cairo; 162,5 mii loc. (1986). Nod de comunicații. Centru comercial (bumbac, trestie de zahăr, smochine, legume). Întreprinderi textile. Meșteșuguri. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z