Definita cuvantului parizianism
PARIZIANÍSM s. n. atitudine, fel de a fi, de a vorbi, propriu parizienilor. (< fr. parisianisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu parizianism
ANEMOTROPÍSM s.n. (Biol.) Curbare a organelor plantelor sub acțiunea curenților de aer. [< fr. anémotropisme, cf. gr. anemos – vânt, tropein – a întoarce]. Vezi definitia »
BYRONÍSM s.n. (Lit.) Imitație a poeziei lui Byron, care se caracterizează printr-o atitudine de revoltă individualistă și anarhică, dar sinceră și cinstită. [Pron. bai-. / < germ. Byronismus, cf. Byron – poet romantic englez]. Vezi definitia »
CONFUCIANÍSM s. n. doctrină filozofică și social-politică a lui Confucius și a adepților săi, devenită apoi doctrină religioasă, care susținea că problema conducerii armonioase a societății și a statului este condiționată de perfecționarea propriei personalități. (< fr. confucianisme) Vezi definitia »
EXOTÍSM s. n. însușirea de a fi exotic. ◊ tendință în arta și literatura europeană (romantică) de a descrie idilic peisaje și obiceiuri exotice. (< fr. exotisme) Vezi definitia »
PARALELOTROPÍSM s. n. mișcări de orientare paralelă a organelor vegetale cu direcția sursei de excitație luminoasă. (< fr. parallélotropisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z