Definita cuvantului construcție
CONSTRÚCȚIE, construcții, s. f. 1. Clădire executată din zidărie, lemn, metal, beton etc., pe baza unui proiect, care servește la adăpostirea oamenilor, animalelor, obiectelor etc.; spec. casă, edificiu, clădire. 2. Faptul de a construi. ◊ Loc. adj. și adv. În construcție = (aflat) în cursul procesului de construire. ♦ Alcătuire, compunere, structură. 3. (La pl.) Ramură a economiei naționale care are ca obiect efectuarea de construcții (1); ramură a tehnicii care se ocupă cu studiul, proiectarea și executarea construcțiilor. ◊ Construcții de mașini = ramură de bază a industriei care produce mașini-unelte, utilaje, mijloace de transport etc.; ramură a științelor care se ocupă cu studiul, proiectarea și construirea instalațiilor, mașinilor etc. 4. (Lingv.) Grup de cuvinte între care există anumite raporturi sintactice; grup stabil de cuvinte; mod de a grupa cuvintele în propoziții și propozițiile în fraze. – Din fr. construction, lat. constructio.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu construcție
EXENCEFALÍE s. f. 1. anomalie ptrzentată de un exencefal. 2. tumoare ieșită în afara craniului sau a regiunii superioare a feței. (< fr. exencéphalie) Vezi definitia »
ENDOCRINOLOGÍE s. f. ramură a biologiei și medicinei care studiază glandele endocrine. (< fr. endocrinologie) Vezi definitia »
PROZOPOSCOPÍE s. f. studiul aspectului feței și al modificărilor pe care i le imprimă bolile. (< fr. prosoposcopie) Vezi definitia »
PERJĂRÍE, perjării, s. f. (Reg.) Livadă de perji; p. gener. prunărie, prunet. [Var.: perjeríe s. f.] – Perj + suf. -ărie. Vezi definitia »
PIEZOMETRÍE s.f. 1. Măsurarea presiunilor (ridicate). 2. Ramură a fizicii care studiază compresibilitatea lichidelor. [Gen. -iei. / < fr. piézométrie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z