Definita cuvantului afin
ÁFIN1, afini, s. m. Arbust scund, foarte ramificat, cu frunze oval-alungite, cu flori de culoare roz-deschis și cu fructe comestibile, răspândit în regiunile de munte (Vaccinium myrtillus).Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu afin
SELSÍN s.n. Mașină electrică de putere mică pentru traducerea și transmiterea la distanță a deplasărilor sau a vitezelor unghiulare. [< fr., engl. selsyn]. Vezi definitia »
CONCITADÍN, -Ă s.m. și f. Concetățean. [Cf. it. concitadino]. Vezi definitia »
rododáfin (-ni), s. m. – Leandru. Ngr. ροδοδάφν (Cihac, II, 693), din ρόδον „trandafir”; cf. rodozahar, s. n. (dulceață de petale de trandafir), din ngr. ροδοζάχαρι (Gáldi 247); rododendron, s. m. (smirdar), din gr. ροδοδένδρον prin intermediul fr. rhododendron. Vezi definitia »
TANÍN, taninuri, s. n. Produs vegetal cu gust astringent, solubil în apă, care are proprietatea de a tăbăci pielea, cu întrebuințări în industrie; acid tanic. – Din fr. tanin. Vezi definitia »
CIPOLÍN s. n. 1. Marmură albă care conține mică sau alte minerale colorate în straturi ce traversează roca. 2. Motiv decorativ oriental pentru porțelanuri, compus din frunze, fructe și flori. – Din it. cipollino. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z