Definita cuvantului subteran
SUBTERÁN, -Ă, subterani, -e, adj., subst. 1. Adj. Care se află la o adâncime oarecare sub suprafața pământului; de sub pământ, din pământ, din subsol. ♦ Care se execută sau are loc sub pământ. ♦ Fig. (Despre organizații politice) Ilegal. 2. S. f. Încăpere, galerie, construcție aflată în întregime (la adâncime mare) sub pământ. 3. S. n. Mină1. – După fr. souterrain, (1) și lat. subterraneus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu subteran
ARCÁN1, arcane, s. n. Laț pentru prinderea sau pentru priponirea vitelor. ◊ Expr. A prinde cu arcanul = (în trecut) a prinde, a lua cu forța în armată; p. ext. a aduce, a lua cu forța. ♦ (Înv.) Funie lungă cu un laț la unul dintre capete, folosită odinioară ca armă de război și de vânat. – Tc. arkan. Vezi definitia »
INTERJUDEȚEÁN, -Ă, interjudețeni, -e, adj. Care are loc între județe, care privește mai multe județe. – Inter1 + județean. Vezi definitia »
HĂRTÁN, hărtane (hărtanuri), s. n. V. hartan. Vezi definitia »
OLECRÁN s.n. (Anat.) Apofiză a extremității superioare a cubitusului, formând proeminența cotului. [< fr. olécrâne, cf. gr. olene – cot, kranion – cap]. Vezi definitia »
LICEÁN, -Ă, liceeni, -e, s. m. și f. Elev de liceu. [Pr.: -ce-an] – Din fr. lycéen. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z