Definita cuvantului fes
FES, fesuri, s. n. Acoperământ al capului pentru bărbați, de forma unui trunchi de con, făcut din pâslă sau postav (roșu) și adesea împodobit cu un ciucure, purtat mai ales de musulmani. ◊ Expr. (Fam.) Interesul poartă fesul, se spune la adresa celui care face anumite acțiuni numai pentru a dobândi avantaje. A-i turti (cuiva) fesul = a face pe cineva să rămână uimit în fața unei prostii săvârșite; a comite o mare prostie. ♦ Căciuliță croșetată sau calotă de fetru purtată (de femei și de copii) pe vârful capului. – Din tc. fes.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fes
PALMARÉS s. n. listă în care se înscriu victoriile sportive, succesele literare etc. obținute de cineva. (< fr. palmarès) Vezi definitia »
APELLES (a doua jumătate a sec. 4 î. Hr.), pictor grec. Portretistul lui Filip II și al lui Alexandru Macedon. Vezi definitia »
EXPRÉS2 s.n. Restaurant, bar etc. cu serviciul rapid. ◊ Cafea expres = cafea-filtru preparată special pentru cel care o comandă. [< it. (caffè) espresso]. Vezi definitia »
AKROPOLITES, Georgios, (c. 1217-1282), om politic și cronicar bizantin. Opera sa „Istoria” relatează evenimente din anii 1203-1261. Vezi definitia »
ANTHEMIOS din Tralles (sec. 6), arhitect bizantin. Din însărcinarea împăratului Iustinian, a construit, împreună, cu Isidor din Milet, Biserica Sf. Sofia din Constantinopol (532-537), cea mai reprezentativă bazilică bizantină. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z