Definita cuvantului protocol
PROTOCÓL s. n. 1. totalitatea formelor și practicilor de ceremonial care se aplică la festivități oficiale în relațiile diplomatice. ◊ serviciu însărcinat cu luarea măsurilor privitoare la ceremonial. 2. document care consemnează dezbaterile purtate în cadrul unui congres, al unei conferințe internaționale, al unor tratative. ◊ act suplimentar al unui tratat prin care se stabilește modul de aderare la un acord preexistent. 3. înțelegere internațională încheiată în diferite domenii. ◊ document în care se consemnează schimbul instrumentelor de ratificare, încheierea unor tratative. 4. (inform.) convenție hardware și software de schimb a informațiilor între două sisteme. (< fr. protocole, germ. Protokoll, lat. protocollum, gr. protokollon)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu protocol
marinol s. invar. (tox.) pastilă de marijuana. Vezi definitia »
KOHÓL s.n. Sulfură de antimoniu, folosită de orientali pentru a sublinia strălucirea ochilor și a feri de oftalmii. [< fr. kohol, cf. ar. kohl]. Vezi definitia »
PETRÍCOL s.m. Moluscă bivalvă care trăiește pe fundurile pietroase ale apelor. [< fr. pétricole, cf. lat. petra – piatră, colere – a locui]. Vezi definitia »
ANTICOLESTERÓL adj. inv., s. n. (substanță) care diminuează colesterolul din sânge. (< anti- + colesterol) Vezi definitia »
castamból s.n. (înv.) sort de pânză; stambă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z