Definita cuvantului năvăli
NĂVĂLÍ, năvălesc, vb. IV. Intranz. 1. A se repezi asupra cuiva sau undeva cu intenții agresive, dușmănoase, criminale etc. ♦ Spec. A se repezi asupra dușmanului sau asupra unui loc deținut de acesta. 2. A se repezi, a se năpusti undeva, spre ceva, a fugi în grabă la cineva, a da buzna. ♦ A intra sau a ieși în grabă (și pe neașteptate, în neorânduială ori în mare cantitate). 3. A reveni în mare grabă și în mare număr undeva, la cineva; a se îngrămădi, a se îmbulzi, a se înghesui. ♦ (Despre sânge) A se strânge în cantitate mare (într-un organ sau într-o parte a corpului). – Din sl. navaljati.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu năvăli
CÚLI, culi, s. m. (Rar) Muncitor asiatic sau african necalificat, care lucrează (cu ziua) pentru o remunerație mică. – Din fr., engl. coolie. Vezi definitia »
muscălí, muscălésc, vb. IV (înv.) a adopta obiceiuri rusești, a se face muscal. Vezi definitia »
STRELÍ, strelésc, vb. IV. (Var.) Zdreli. (cf. zdreli) Vezi definitia »
CALI, oraș în V Columbiei, pe Cuaca, la 1.015 m alt.; 1,4 mil. loc. (1985, cu suburbiile). Nod de communicații. Aeroport internațional. Piață a cafelei. Ind. metalurgică, textilă, chimică, piel. și încălț., alim; rafinărie de petrol. Universitate. Fundat în 1536. Vezi definitia »
DECĂLÍ, decălesc, vb. IV. Tranz. A micșora duritatea unui metal sau a unui aliaj metalic cu ajutorul unui tratament metalurgic special. – De(s)- + căli. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z