Definita cuvantului bautzen
BAUTZEN [báuțən], oraș în E Germaniei (Saxonia), pe Spree; 52,7 mii loc. (1988). Siderurgie. Constr. de vagoane, aparate de radio și televizoare; fabrici de hîrtie și textile. Napoleon I a înfrînt aici, la 20-21 mai 1813, armatele ruso-prusiene.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bautzen
MOLIBDÉN s. n. Metal de culoare albă-argintie, lucios și maleabil, inoxidabil la temperatura obișnuită, întrebuințat la fabricarea unor oțeluri speciale. – Din fr. molybdène. Vezi definitia »
PELICULOGÉN, -Ă adj. (Despre materiale) Care are calitatea de a forma pelicule (1). // s.n.pl. Denumire generică pentru lacuri, vopsele, emailuri, capabile să formeze pelicule. [< fr. pelliculogène]. Vezi definitia »
LIPOGÉN, -Ă adj. care produce adipozitate. (< fr. lipogène) Vezi definitia »
TOLUÉN s. n. Hidrocarbură aromatică lichidă, incoloră, inflamabilă, din seria benzenului, extrasă din gazele de cocserie și din gudroanele cărbunilor de pământ și întrebuințată la prepararea unor coloranți, a unor medicamente etc. [Pr.: -lu-en] – Din fr. toluène. Vezi definitia »
OLIGOFRÉN, -Ă, oligofreni, -e, adj., s. m. și f. (Med.) (Bolnav) de oligofrenie. – Din fr. oligophrène. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z