Definita cuvantului târș
TÂRȘ, târși, s. m. 1. Copac pipernicit, nedezvoltat, uscat; p. ext. pădure cu astfel de copaci, crescuți printre rădăcini și cioturi. 2. Cracă pe care se clădesc căpițele de fân, din care se fac îngrădituri primitive etc. [Pl. și: (n.) târșuri] – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu târș
TUȘ, tușuri, s. n. 1. Cerneală specială (mai ales neagră), rezistentă la apă, folosită la anumite desene, la aplicarea ștampilelor, în poligrafie etc. 2. Substanță solidă sau lichidă, de culoare neagră, obținută din negru de fum și folosită la desen. ♦ Desen executat în tuș (2). – Din germ. Tusche, rus. tuș. Vezi definitia »
CIUȘ interj. Strigăt cu care cineva îndeamnă măgarul la drum sau cu care îl oprește din mers. – Onomatopee. Vezi definitia »
BĂIÁȘ2, -Ă, băiéși, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană născută și crescută în municipiul Baia Mare. 2. Adj., s.m. și f. (Locuitor) din municipiul Baia Mare. (din Baia (Mare) (n. pr.) + suf. -aș) Vezi definitia »
VÂSLÁȘ, vâslași, s. m. Persoană care mânuiește vâslele1, care conduce o ambarcație cu vâsle1; vâslitor. – Vâslă1 + suf. -aș. Vezi definitia »
pásoș, pásoși, adj. (reg.; despre oameni) care merge cu pași mari; (despre mers) cu pași mari. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z